zondag 7 september 2014

06 sept 2013 Klus geklaard: enorm oliespoor centrum Eindhoven door brandweer opgeruimd


De brandweer ruimt het oliespoor op (Foto: Arno van der Linden - SQ Vision) De brandweer ruimt het oliespoor op (Foto: Arno van der Linden - SQ Vision)

Het opruimen van een kilometerslang oliespoor zorgde vrijdagochtend in Eindhoven voor enige overlast in het verkeer. Het spoor liep van de Esso-benzinepomp aan de Karel de Grotelaan via de Mecklenburgstraat tot op de Vonderweg in het centrum van de stad.

Het spoor werd veroorzaakt door een lekkende dieseltank van een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur had zijn wagen stilgezet op de Vonderweg. Dit deed hij omdat hij diesel rook. 

Op de Vonderweg belde hij iets voor negen uur vrijdagochtend met de brandweer. Die was snel ter plekke. Na het terugvolgen van het spoor bleek het lekken te zijn begonnen op de Karel de Grotelaan. Enkele kilometers van de Vonderweg.

Opruimen met twee tankwagens
De brandweer is met twee tankauto's bezig geweest om het dieselspoor op te ruimen. Rond elf uur was de klus geklaard. Met name in het centrum van Eindhoven zorgde deze schoonmaak voor overlast in het verkeer. De politie was ter plekke om alles in goede banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten