zondag 7 september 2014

24 april 2014 Van de aannemer: voortgang werkzaamheden Vonderweg-Willemstraat

BRON

 Riooloversteek in de Vonderweg aan de oostzijde (Foto: A. van Gessel) 1 / 5

De werkzaamheden aan de Vonderweg en de Willemstraat zijn nu ongeveer zes weken aan de gang. Hierbij de stand van zaken tot op heden en de verwachting voor de komende weken.
Na de start van de werkzaamheden op 10 maart is er vertraging opgetreden door onder andere een gaslek iets verderop in het centrum van Eindhoven (Grote Berg, red.). De omleiding van het verkeer ging hierbij over het werk aan de Vonderweg.

Tevens is oponthoud opgetreden als gevolg van het aantreffen van onbekende kabels en leidingen. Intussen zijn veel van deze kabels en leidingen weggenomen en konden de rioolwerkzaamheden weer doorgang vinden.

Komende week wordt er een nieuwe waterleiding aangebracht door middel van een boring vanaf de Sint Antoniusstraat richting de Lodewijk Napoleonlaan.

Het rioleringswerk is ondanks de vertragingen flink opgeschoten. Op dit moment wordt er riool aangelegd in de Willemstraat tussen beide kruispunten in.

Op donderdag 1 mei wordt het kruispunt Willemstraat - Sint Antoniusstraat geasfalteerd, waarna deze zo snel mogelijk wordt opengesteld voor het verkeer.

De overzijde van de kruising, de Lodewijk Napoleonlaan, wordt voorlopig nog niet opengesteld omdat het rioolwerk aan die zijde van de straat door omstandigheden niet afgemaakt kan worden. Het verkeer wordt hierbij voorlopig nog omgeleid via het parkeerterrein zoals nu al gebruikelijk is.

We hopen begin juni zover te zijn dat het riool in de Willemstraat tot aan de kruising met de Vonderweg helemaal gereed is. Dit werkvak wordt dan helemaal afgewerkt met straatwerk en asfalt. De Lodewijk Napoleonlaan kan dan ook opengesteld worden.

Vanaf half juni worden de rijbanen in de Vonderweg versmald en omgezet naar de westelijke zijde, waarna de werkzaamheden zich verplaatsen naar de oostzijde van de Vonderweg. Maar daarover in een volgende nieuwsbrief meer.

- door Aannemingsbedrijf Van Herwijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten